top of page
ladda ned (2).png

OM OSS

Familjen

 

Vi som bor på gården är Viktor, Viktoria, Vilhelm & Oscar 

Viktor 

Viktor är uppvuxen i utanför Löberöd på Klockaregårdens jordbruk, där bedrevs växtodling, hästavel och fanns en dikobesättning. Sedan tidig ålder har Viktor haft ett brinnande intresse för kor. Tyvärr finns inga bra betesmarker på Roslövsholm, så inga kor fick komma hit utan här bedrivs växtodling. Det är Viktors far Per som driver jordbruket på gården, här odlas raps, utsädespotatis, sockerbetor och vete.   

 

Viktor får som tur är träffa kor på jobbet, där han är inköpare på KLS Ugglarps. 

På gården är Viktors stora intresse att klippa gräs(!?), köra trimmer och hålla ordning. Han är också duktig med hästarna, både hantering och fölningshjälp, all hantering sker i tofflor.

Viktoria

Viktoria är uppvuxen i Enhörna utanför Södertälje. Som åttaåring började Viktoria med islandshästar, hästarna är hennes stora passion i livet. I olika omgångar har Viktoria bott på Island för att jobba på gårdar med hästträning och gått tränarutbildningen på Hólar. 

Viktoria är utbildad husdjursagronom med examensarbeten inom träningsfysiologi och rörelsemekanik på Islandshästar. 

Till vardags arbetar Viktoria som utvecklingschef på Flyinge och Strömsholm och undervisar också i fodervetenskap för hippologstudenterna på SLU. 

På Roslövsholm erbjuder Viktoria lektioner, träningar och foderrådgivning. 

Vilhelm

Vilhelm är 4 år gammal och tycker att det bästa i livet är traktorer.

 

Oscar

Oscar är född sommaren 2020, tycker mycket om stallkatten Prinsessan.

Läs mer
bottom of page